LEI kode i Kryptovaluta

Ettersom kryptovalutaer og blockchain får større oppmerksomhet og markedsverdi, er det spørsmål om identitetsverifisering som må besvares. Kan LEI koder være svaret på noen av disse spørsmålene?

Når vi tenker på bitcoin, antar vi ofte at de fleste transaksjoner er anonyme; likevel er de fleste mindre anonyme enn tidligere antatt. Bitcoin i seg selv er bedre beskrevet som et pseudonym. En studie fra 2016 med tittelen “Virtual Currencies and Beyond, Initial Considerations” beskriver dette godt:

“Mens bitcoin-transaksjoner er offentlige, er brukere kun kjent ved deres kryptovaluta-“adresser”, som ikke kan spores tilbake til brukernes virkelige identiteter.” Som et resultat er Bitcoin-transaksjoner mer transparente enn kontanter, mens de forblir mer anonyme enn tradisjonelle typer nettbetalinger.”

Helt anonyme blockchain-valutaer ser ut til å få gunst på det mørke nettet og ulovlige markeder. Kryptovalutaer som Monero og Zcash er bare eksempler. Kapasiteten til kryptovalutaer til å anonymisere transaksjoner har ryddet veien for hvitvasking av penger, finansiering av terrorisme og andre uhyggelige operasjoner.

En slik sak er Ali Shukri, som ble dømt til 11 års fengsel i 2015 etter å ha gitt instruksjoner om hvordan man bruker bitcoin for å skjule overføringen av midler til Daesh.

Når det gjelder skatteunndragelse, er anonymitet i bitcoin-transaksjoner også et problem. Å hente ut skattepliktig inntekt er en slik aktivitet. Disse transaksjonene kan ikke oppdages eller sanksjoneres av skattemyndighetene. Er kryptovaluta i ferd med å bli et nytt «skatteparadis» som følge av dette?

I en rapport med tittelen “Cryptocurrencies and Blockchain,” bemerket Europaparlamentet

“Nøkkelspørsmålet som må tas opp for å fullt ut fange kryptovalutaer og kryptovalutadeltakere, spesielt brukere, i lovgivningen er å avsløre anonymiteten som omgir dem, alt fra fullstendig anonymitet til pseudo-anonymitet.”


LEI kode i Blockchain-transaksjoner

Organisasjoner, mennesker og ting er de tre lagene av identitet som et generelt begrep. For å bygge et genuint trygt miljø, må alle tre identifiseres i nettbaserte transaksjoner. Siden blockchain er desentralisert og tilgjengelig på et stort nettverk, er det ikke det ideelle stedet for identitetsinformasjon. Når du legger til informasjon om brukere og deres identifiserende attributter, for eksempel adresser og finansiell informasjon, skaper du en sikkerhetsrisiko.

LEI koder kan hjelpe med organisasjonens identifikasjonslag, og fordi de kun er en 20-sifret kode, som ikke inneholder personopplysninger. Når det gjelder digitale transaksjoner på blockchain, kan LEI koder gi trygghet for de anerkjente forretningsenhetene, som bankindustrien, som kan sette opp mekanismer for å sjekke transaksjoner i LEI-databasen.

Hvis finansinstitusjonen eller enhetene fører en transaksjonsdatabase, kan en LEI kode føre til enhetsidentifikasjon og personlig identitet i transaksjoner. Det vil også redusere tiden det tar å spore en transaksjon betydelig.


Troverdighet i kryptovalutasystemet

Kryptovaluta er kanskje en av de mest anonyme betalingsmetodene som er tilgjengelige i dag, men den er ikke så anonym som mange tror. Verdien av kryptovaluta er mer basert på desentralisering. Den berømte artikkelen av Satoshi Nakamoto handlet om peer-to-peer-nettverk. Han resonnerte at hvis vi plasserte en transaksjon på et distribuert nettverk med mange «peers», ville det være ekstremt vanskelig for en hacker å endre eller tilpasse disse dataene fordi de måtte endret det på hver eneste peer.

Det faktum at kryptovaluta ble utnyttet i sine tidlige dager, burde ikke avskrekke folk fra å bruke det. Kryptovaluta har en viktig rolle i å beskytte bruker- og forretningsdata mot økonomisk svindel, men det alene vil ikke redde deg.

Kryptovaluta kan få bredere anerkjennelse hvis vi verifiserer litt informasjon om oss selv og selskaper som utfører nettverkstransaksjoner. LEI koder bidrar til å løse dette problemet på ulike måter. Det betyr ikke at vi gir ut våre data eller våre friheter. I stedet vil identitetsdata gi troverdighet/transparens til bitcoin-systemet og hver transaksjon som finner sted innenfor det. Uansett om nettverket er sentralisert eller ikke, kan identiteter fortsatt bevare nettverkets uavhengighet og troverdighet fordi det vil gjøre livet for nettkriminelle vanskeligere.

Tross alt er det alltid målet for ethvert nettbasert nettverk: Jo mer du beskytter det mot kjeltringer, jo bedre fungerer det for de som trenger det.


Hvis du vil vite mer om LEI koder
og hvordan de fungerer, kan du gå inn på denne siden.