Hva er LEI-overføring?

Prosessen med å flytte LEI-koden fra en tjenesteleverandør til en annen er kjent som LEI-overføring. LEI-koden din endres ikke ved overføring til en ny tjenesteleverandør. Det er en prosess som skjer bak kulissene som ikke er synlig for sluttbrukere. Når som helst kan LEI-er flyttes til en bedre, rimeligere tjenesteleverandør.

Hvorfor er LEI overførbar?

Det globale LEI-systemet er ment for å stimulere konkurranse mellom LEI-utstedere og -registratorer for å være til fordel for juridiske personer som søker en LEI. Den primære motivatoren for denne rivaliseringen er kostnadene ved å skaffe og beholde en LEI. Dette forklarer også det store spekteret av prisavvik mellom lokale driftsenheter (LOU) og registreringsagenter (RA).

En enhet som krever et LEI-kode står helt fritt til å velge hvilken RA eller LOU den ønsker å samarbeide med. Det er ikke nødvendig å velge en LEI-utsteder fra din egen nasjon fordi LEI-kode er standardiserte og ikke kan skilles avhengig av utsteder.

Fordi du har fleksibiliteten til å velge din LEI-registreringspartner, er det bare rettferdig at du har rett til å endre den. LEI-er kan fritt overføres fra en tjenesteleverandør til en annen.

Det er viktig å huske at verken LEI-kode din eller dataene knyttet til den vil endres gjennom overføringen. Det er en back-end-operasjon som er skjult for sluttbrukere.


Når kan LEI overføres?

LEI kan overføres når som helst, men i de fleste tilfeller gjøres overføringsprosessen nær den årlige fornyelsen.


Hvordan overfører du en LEI?

  1. Søknad – Prosedyren for å overføre LEI-koden begynner med å søke om fornyelse eller overføring hos din nylig valgte LEI-tjenesteleverandør.
  2. Kundebekreftelse – Registreringsagenten er pålagt å be om et signert Letter of Authorization (LoA) som bekrefter ditt ønske om å overføre LEI-koden.
  3. LOU Communication – LOU-kommunikasjon – Din nye LOU vil varsle den opprinnelige LOU om din intensjon om å overføre. Din opprinnelige LOU vil da ha tre dager til å kontakte deg, prøve å overtale deg til å ombestemme deg og bekrefte at du ønsker å overføre. Hvis den opprinnelige LOUen ikke protesterer innen tre dager, frigis LEI-koden til den nye LOUen.
  4. LEI blir overført – Din LEI vil bli flyttet til den nye LOU-administrasjonen og fornyet når det er aktuelt.
     

Hvor lang tid tar en LEI overføring? 

Fordi det er flere parter involvert i overføringsprosedyren, kan det ta opptil syv dager. Du kan imidlertid fremskynde prosessen ved å ringe din opprinnelige LOU og bekrefte at du ønsker å flytte før de tre dagene er ute.


Overfør din LEI til LEI Register

Vi ble markedsledere ved å gi de laveste kostnadene samtidig som vi prioriterte kundenes tilfredshet. Som et resultat av dette ønsker vi nye overføringer velkommen med jevne mellomrom og har jobbet hardt for å gjøre LEI-kodeoverføringen til LEI Register så enkel som mulig.

Besøk vår LEI-fornyelsesside hvis du ønsker å overføre langt før fornyelsen nærmer seg, eller hvis LEI-koden din er i ferd med å nå sin årlige fornyelsesdato.

Velg “overfør din LEI” og skriv inn ditt nåværende LEI- eller firmanavn i søkeområdet.

Vi viser deretter gjeldende LEI-detaljer og spør om du bare vil overføre eller overføre og fornye LEI-en din.

Overføring til LEI-register vil ikke bare spare deg for penger, men du vil også kunne delegere forpliktelsen til å fornye LEI før den årlige forfallsdatoen med våre flerårige fornyelser.

Dette sikrer at du ikke vil oppleve noen problemer, for eksempel at transaksjoner er forbudt på grunn av en utgått LEI-kode.

Når du fornyer din LEI hos oss, vil du ha muligheten til å velge en 1-års, 3-års eller 5-års periode.