NordLEI vs LEI Register

Det globale LEI-systemet er designet for å oppmuntre til konkurranse mellom LEI-utstedere og registratorer til fordel for juridiske personer som søker å anskaffe en LEI. Som et resultat har det blitt overlatt til organisasjonene selv å bestemme kostnadene ved å utstede og vedlikeholde en LEI. Dette forklarer hvorfor noen bedrifter tar dobbelt så mye som konkurrentene.

 

Nord LEI                                                                                  LEI Register

innledende registreringskostnad (1 år)- 999 NOK         innledende registreringskostnad (1 år) – 495 NOK

årlig fornyelseskostnad på – 799 NOK                             årlig fornyelseskostnad på – 540 NOK

flerårig fornyelse for 3 år – 735 NOK/per år                    flerårig fornyelse for 3 år – 465 NOK/per år

flerårig fornyelse for 5 år – 679 NOK/per år                    flerårig fornyelse for 5 år –399 NOK/per år

 

* Prisene er vist uten mva. som kommer i tillegg når det er aktuelt
**Tilgjengelig på: https://no.nordlei.org/support-pricing [Åpnet 29. juni 2023]

REGISTER DIN LEI NÅ

 


Hvem utsteder LEI-koder? 

Det globale LEI-systemet (GLEIS) ble utviklet av G20 i 2011, som svar til den globale finanskrisen i 2008. 

Å skaffe en juridisk enhetsidentifikator (LEI) er enkelt – velg en ønsket forretningspartner blant LEI-utstedende og registrerende selskaper. Det er flere Global Legal Entity Foundation (GLEIF) akkrediterte Local Operating Units (LOU) eller registreringsagenter (RA) å velge mellom.

En LOU har myndighet til å utstede LEIer til juridiske personer involvert i finansielle transaksjoner. Selv om LOU-er kan registrere LEI-er for sine klienter, foretrekker de ofte å delegere forbrukerkontakt og håndtering av mulige problemer til RA-er.

For å strømlinjeforme utstedelsen av LEI-er, utviklet GLEIF konseptet “Registreringsagenten.” Deres rolle er å hjelpe juridiske personer som deg med å få en LEI-kode. Suksessen til RAer er definert av effektiviteten til deres systemer og hvor godt de forenkler LEI-registrerings- eller fornyelsesprosessen for deres klienter. 

 


LEI – prisstruktur 

Gebyrene som betales for utstedelse og vedlikehold av en LEI er bestemt av LOU eller RAs skjønn. Dette forklarer de ulike prisforskjellene du vil se når du ser etter registreringspartnere. Avhengig av din valgte partners profittformel, kan det å få et LEI-nummer koste deg alt fra 495 NOK+mva. til 1500 NOK+mva.

Det du ikke ofte hører om systemet er at LEI-prisene er etablert av organisasjonens faktureringsstruktur og har ingenting å gjøre med verdien av selve LEI-koden. Koden er kun en teknikk for raskt å identifisere juridiske selskaper som deltar i finansmarkedet.

 


NordLEI

NordLEI jobber for å sikre at Legal Entity Identifier er bredt brukt av organisasjoner globalt. NordLEI er den 40. organisasjonen i verden og den første i Skandinavia som er akkreditert som en lokal driftsenhet av GLEIF.

NordLEI er en GLEIF-akkreditert LOU som ikke fungerer med registreringsagenter.

Den første registreringen av din LEI hos NordLEI vil koste 999 NOK +mva. og fornyelse vil koste 799 NOK+mva. per LEI.

 

 Priser [på nett]. 

Tilgjengelig på: https://no.nordlei.org/support-pricing [Åpnet 29. juni 2023].  

 


LEI Register

Siden tidlig 2018 har LEI Register bistått juridiske personer med å søke om nye LEI-koder eller overføre og fornye eksisterende LEI-koder som en offisiell RA. Vi nådde målet vårt om å gjøre LEI-registreringsprosessen enkel, automatisert, rask og økonomisk. LEI Register har skapt en lojal kundebase ved å tilby de laveste prisene på markedet og samtidig opprettholde aktiv kundeservice i 35 land, syv dager i uken.

Kostnaden for å registrere en LEI i LEI-registeret er 495 kr + mva. og 540 kr + mva for årlig fornyelse, med mindre du vil registrere deg for flerårige fornyelser. Dette er et konsept som LEI Register introduserte i 2018, og har nå blitt en standard på tvers av flere tjenesteleverandører.

Flerårige fornyelser er designet for å spare både tid og penger. LEI Register påtar seg ansvaret for å fornye din LEI før den årlige utløpsdatoen, noe som hjelper med å unngå ubehagelige situasjoner med stoppede transaksjoner på grunn av utløpt LEI.

Du har muligheten til å velge mellom en 3- og 5-års periode. Den første vil koste deg 465 NOK+mva. per år og det andre alternativet blir så lite som 399 NOK+mva. per år.

REGISTER DIN LEI NÅ

 


LEI – Datakvalitet 

For å kunne forklare ideen om datakvalitet har GLEIF spesifisert et sett med målbare kvalitetskriterier ved å bruke standarder utviklet av International Organization for Standardization i nært samarbeid med LEI Regulatory Oversight Committee og LEI-utstedende institusjoner (ISO).

GLEIF utgir månedlige globale LEI-datakvalitetsrapporter og LEI-datakvalitetsrapporter for utstedere. Disse filene er tilgjengelige via GLEIF Data Quality Management.

Når du sammenligner Nordic Legal Entity Identifier AB (NordLEI) med vår RapidLEI (Ubisecure Oy)-partner, vil du legge merke til at nøkkelberegningen Average Total Data Quality Score (TDQS) for begge LEI-tjenesteleverandørene har holdt en sterk 99,99 til 100. betyr at arbeidet produsert av disse to LOU-ene er av lik kvalitet.

Datakvalitetsrapport (2022) [på nett]. 

Tilgjengelig på: https://www.gleif.org/en/lei-data/gleif-data-quality-management [Åpnet 22.mars 2022].  

 


Sammendrag

  • Prisen for å utstede og vedlikeholde en LEI er ikke strukturert, og det er opp til hver LEI-utsteder og registreringsagent å opprette dette.
  • LEI-prisen gjenspeiler den valgte partnerens profittformel og den har ingenting å gjøre med verdien av LEI-en din.
  • For å sjekke tjenesteleverandørens datakvalitet, besøk GLEIF Data Quality Management Reports